Täna toimus Keila Tervisekeskuses pressikonverents seoses Keila Korvpallikooli esindusmeeskonna osalemisega meistriliigas. Ajakirjanike küsimustele vastasid Keila Korvpallikooli tegevjuht Tarmo Hein ja meistriliiga peatreener Andres Sõber.

„Olen 14 aastat panustanud Keila Korvpallikooli ja minu visoon on alati olnud tugeva korvpallipüramiidi loomine, kus oma kooli noortel oleks ka kõrgliiga väljund,” selgitas Keila Korvpallikooli tegevjuht Tarmo Hein otsust jätkata meistriliigas.

„Ja täna ei tee me midagi sellist, mida ükski teine klubi meie asemel praeguses olukorras ei teeks – me säilitame meistriliiga koha Keilale ja oma pealekasvavatele noortele,” lisas Tarmo Hein. Samuti toonitas ta, et Keila Korvpallikooli jätkamisest meistriliigas ei tasu otsida mingit konflikti või kiusu. „Me teeme seda oma noorte pärast. Minu ülesanne on tagada korvpallikoolile jätkusuutlik areng ja seda saab minu hinnangul teha ainult süsteemselt ning ühtse püramiidi kaudu.“

„Kui me täna meistriliiga kohast loobume, siis ei ole meil ka gümnaasiumipoistele tulevikuväljavaateid pakkuda ja sama hästi võiks me oma kasvandikud peale 9. klassi laiali saata. See ei ole meie eesmärk. Fakt on, et Keila meistriliiga koht kuulub korvpallikoolile ja meie ülesanne on see koht kohalikul tasandil säilitada. Sellest saavad suurepäraselt aru ka kohalikud ettevõtted, kes toetavad Keila korvpallipüramiidi tervikut – kui me ei tee seda oma lastele, noortele ja kogukonnale, kellele siis veel?” kirjeldas Tarmo Hein tehtud otsust.

Keila Korvpallikooli esindusmeeskonna peatreeneri Andres Sõbra sõnul on tal suur rõõm liituda Keila Korvpallikooli meeskonnaga. Andres Sõber usub, et siit on Keilasse sündimas midagi väga head. Hetkel on tema sõnul käimas võistkonna komplekteerimine ning esimesed kokkulepped on sõlmitud. Alates augustikuust algavad treeningud ning uuel hooajal ootab ta kõiki korvpallisõpru saali meeskonnale kaasa elama.